Inicio › Foros › El Cuaderno › Jak wybrać idealną ofertę All Inclusive w Krok Travel
- Este debate está vacío.
-
AutorEntradas
-
eneria12
InvitadoZastanawiam się od dłuższego czasu nad wyborem wakacji All Inclusive, ale nie mogę się zdecydować pomiędzy trzema kierunkami: Tunezją, Turcją i Meksykiem. Wiem, że każdy z nich ma swoje plusy i minusy – inny klimat, inne ceny i różny standard hoteli. W Turcji już kiedyś byłem, ale to było lata temu i ciekawi mnie, czy faktycznie dalej jest tak korzystnie cenowo i jakościowo. Z kolei Tunezja kusi egzotyką, ale podobno różnie bywa z jedzeniem i obsługą. A Meksyk to już zupełnie inna bajka – daleko, drożej, ale podobno niesamowite plaże i klimat. Chętnie poznam wasze doświadczenia i opinie.
KarlLarson1989
InvitadoJa byłem w każdym z tych miejsc, więc może coś doradzę. W Turcji faktycznie można trafić na bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Szczególnie region Antalya i okolice Side – dużo hoteli 5*, a ceny wciąż niższe niż w Hiszpanii czy Grecji. Tunezja ma klimat bardziej afrykański, piękne plaże w Monastyrze czy Hammamet, ale faktycznie jakość jedzenia bywa bardzo różna i czasem zależy od hotelu. Ja miałem sytuację, że w jednym hotelu bufet był naprawdę bogaty, a w innym już trochę gorzej. Meksyk to zupełnie inna liga – lot długi i drogi, ale jeśli ktoś lubi karaibskie plaże i ma ochotę na zwiedzanie ruin Majów (np. Tulum czy Chichén Itzá), to warto dopłacić. Ja byłem na Jukatanie i tam obsługa była świetna, jedzenie różnorodne i dużo atrakcji poza hotelem. Pod względem pogody też różnie: w Turcji i Tunezji upały latem potrafią być męczące, a w Meksyku trzeba uważać na sezon huraganów (sierpień–październik). Jeśli chcesz popatrzeć na konkretne oferty i porównać ceny, to wrzuć okiem tutaj: https://krok-travel.pl/offerts/all-inclusive/
– można łatwo sprawdzić, gdzie w danym okresie wychodzi najtaniej.JoeSalmon
InvitadoJa mogę tylko dodać, że przy wyborze warto brać pod uwagę nie tylko sam hotel, ale też to, co jest w okolicy. W Turcji masz sporo bazarów i wycieczek fakultatywnych, w Tunezji raczej bardziej „hotelowe” wakacje, a w Meksyku ogrom atrakcji kulturowych i przyrodniczych. Więc dużo zależy od tego, czy chcesz tylko odpoczywać, czy też zwiedzać i poznawać nowe miejsca.
wattsjacob810
InvitadoI have a confession: I bought my Sport Travelling policy because I wanted the free GPS tracker they were offering as a promotional bonus. I thought, ‘Cool, I’ll use this for backcountry skiing and save my Garmin battery.’ I didn’t read the fine print. I didn’t care about the insurance. I just wanted the shiny gadget. Fast forward to a solo ski traverse in the Romsdal Alps in Norway. A hidden crevasse opened under my right ski, and I fell in up to my armpits. My right leg was wedged at a bad angle, and I couldn’t move without sharp, grinding pain. I triggered the SOS on my shiny new GPS tracker, which was linked directly to Sport Travelling’s sportravelling.com global response center. Within twenty minutes, I heard the rotor blades of a Norwegian Red Cross helicopter. The rescuer told me that my insurer had not only alerted them but had also provided my exact location, my medical history (including a penicillin allergy), and my preferred hospital in Bergen. I had a fractured tibial plateau. The surgery was flawless. And the best part? When I got home, I received a handwritten note from the claims manager apologizing for the stress of the accident. That is not insurance. That is a safety net made of silk.
-
AutorEntradas